Szponzorváltás

Van úgy, hogy a 457-es vízumon (ideiglenes lakos munkavállaló) lévő alatt megváltozik a szponzoráló vállalat. Nem ő megy át más munkáltatóhoz, hanem a vállalat változik: eladják, megveszik vagy átszervezik. Erről a munkavállaló vagy tud, vagy nem. Még szerencsés az, aki mondjuk könyvelőként vagy rendszergazdaként dolgozik a cégnél, mert az sok mindent tudhat, de mondjuk egy kőműves az állványzaton állva nem hallja rendesen, hogy mi folyik a vállalati központban. Már pedig hallania kéne, mert ettől is függ a vízum. Különösen akkor lehet fontos ez az információ, ha arra számít, hogy a vállalatnál ledolgozott két év után jogosult lehet a könnyített tovább-pályázásra az állandó lakosi vízum irányába. Ehhez elsősorban az kéne, hogy ugyanannál a vállalatnál töltse le a két évet. De hogyan, mikor a vállalat átalakult, amíg ott volt?

Na, e tekintetben történt egy kis könnyítés. A változás annyira fontos, hogy a hivatal méltóztatott a bevándorlási ügynököket körlevélben értesíteni, pedig ezt nem szokta, hanem mindig Naururól ír, ami ugye elég kevés embert érint, magyarokat pl. egyáltalán nem.

A szabály annyira bonyolult, hogy ezzel zárul:

Delegates may wish to request nominators source a legal opinion from a qualified corporations lawyer and submit this as
evidence of a relationship with an associated entity under s50AAA of the Corporations Act.

Vagyis: a bevándorlási tisztviselő jobban teszi, ha rákényszeríti a szponzort arra, hogy egy vállalati ügyekre specializálódott szakjogásztól kérjen véleményt.

A körlevél tartalmát feltettem a honlapomra, de csak nektek szánom, ezért jelszóval levédtem. A jelszó a magyar főváros nevének ismert rövidítése.

valtozas_1

 

Standard