Tandíj

Állandó lakosoknak és állampolgároknak az elemi- és a középiskolai oktatás ingyenes. Az angolul nem tudó bevándorló-gyerekeknek van kisegítő nyelvi képzés. Ezért sem kell fizetni.

Új-Dél-Wales államban, Nyugat-Ausztrália államban és a Fővárosi-területen (Canberra) a gyerekek iskoláztatásáért a 457-es ideiglenes lakosi vízummal rendelkezőknek fizetniük kell. Ez több mint 4500 AUD évente. Más államokban e pillanatban (2016. ápr. ) még nem kell fizetni. Ha  mégse szeretnél fizetni, akkor hívj fel engem, tudok egy megoldást.

Külön probléma a házassági-vízummal érkezők esete. Sokáig turista- vagy áthidaló vízumon lesznek, akár másfél évig is, és addig külföldinek számítanak. Az pedig teljes tandíjat jelent, gyerekenként és tanévenként 7500 AUD-t vagy többet. Az egyes államok mind külön szabályokat alkottak ezekre a helyzetekre, amikhez még külön kivételek is társulhatnak. Mielőtt nekivágnál, feltétlenül kérdezz meg engem. Az egyes állami oktatási hivatalok információjában nem lehet bízni, mert nekik is új és szokatlan a dolog. Léteznek kiskapuk és pótmegoldások, de ehhez már igazán ismerni kell a rendszert.