Utólagos magyarországi ügyintézés

Edit, Perth 2022

A magyar adóhivatal 12,5 év után jött rá hogy nem fizetek Magyarországon tb-t és visszamenőleg be akarja hajtani rajtam. Mikor kijöttünk lemondtuk a lakcímkártyánk de 5 évvel később mikor hazamentünk és jogosítványt csináltattam kellet új lakcímkártyát kérném (na és elvileg azt vették alapul). Most igazolnom kell, hogy itt van egészségbiztosítási jogviszonyom illetve itt élek életvitelszerűen. Akinek volt ilyen ügye hogy csinálta?

Csaba

Lifetime health cover applicable date a neve az igazolásnak amit kérni kell a Medicare-től. Ezzel az igazolással Magyarországon a NAV-hoz kell menni vagy ügyfélkapuval intézni, mert ők tudják csak behajtani vagy eltörölni az adó tartozást. Nekünk minden gond nélkül megcsinálták.

Kitty

Én pont most intéztem magamnak ügyfélkapun keresztül. A 22T1011U jelű nyomtatványt kell kitölteni és beadni (ANYK-n keresztül az ügyfélkapus azonosítóddal,) és ehhez kell becsatolni az igazolást a Medicare-től. Elég simán ment, nem volt gond de a 14 napos ügyintézési időt kihasználják szóval lassú a kommunikáció arra számíts.