Értéknyilatkozat

Az állandó lakosi vízumra jelentkezőknek ezt kell aláírni:

A tetoválás igazi ausztrál hagyomány. Fegyencek és tengerészek voltak az ősök, azért.


Elolvastam vagy elmagyarázták nekem azt az információt, amit az ausztrál kormány az ausztrál értékekről adott ki.

Megértem, hogy:

– Az ausztrál társadalom tiszteletben tartja az egyéni szabadságjogokat és az emberi méltóságot, a vallás-szabadságot, a törvényességet, a parlamenti demokráciát, a nemek egyenlőségét, az egyenlőség szellemét, ami a kölcsönös megbecsülést, toleranciát és a közösség javát is magába foglalja. – Az ausztrál társadalom nagyra értékeli a fajra, vallásra vagy nemzetiségre való tekintet nélküli esélyegyenlőséget. – Az ország nyelve az angol, és mint ilyen, fontos a társadalmi egyesítő szerepe. – Megfogadom, hogy ausztráliai tartózkodásom alatt tiszteletben tartom az ausztrál értékeket és betartom az ausztrál törvényeket.

Megértem, hogy ha ausztrál állampolgár kívánok lenni:

– Az ausztrál állampolgárság a közösség önazonosítása, egy kötőelem, ami úgy kapcsolja össze az ausztrálokat, hogy tiszteletben tartja a köztük fellelhető különbségeket. – Az ausztrál állampolgárság jogokkal és kötelezettségekkel is jár . A kötelezettségek közé az ausztrál törvények betartása is beletartozik. Ezek között olyanok is vannak, mint a kötelező szavazás a választásokon és az esküdtszéki tagság.

Megértettem, hogy ha majd megfelelek az ausztrál állampolgárság törvény-szabta követelményeinek és az állampolgársági kérelmemet jóváhagyták, akkor Ausztráliára és népére kell majd hűségesküt vagy fogadalmat tennem.

Ez a nyilatkozat nem csak üres formalitás, hanem törvény erejű előírás, a bevándorlási pályázat egyik lényeges lépése. Az ausztrál értékekről szóló könyv letölthető erről a címről. Ez az, amit vagy el kell olvasnod vagy türelmesen meg kell hallgatnod, amíg valaki elmagyarázza neked.

Ausztrál jelképek: a Dél-keresztje csillagkép és Skippy, a bokszoló kenguru

Egyelőre csak angol nyelvű verziója létezik és kétlem, hogy magyarra valaha is lefordítják. Ezzel, hogy itt, a honlapomon felhívtam a figyelmedet az értéknyilatkozatra, le is tudtam volna a dolgomat. A könyv letöltése és elolvasása már a te dolgod. Abban az esetben, ha nem olvasol angolul, mert a vízumpályázathoz neked személy szerint nem szükséges angoltudás, akkor vagyunk bajban. Ez esetben ugyanis nem elég, hogy felhívtam a figyelmedet a könyv létére, hanem arról is gondoskodnom kellene, hogy valaki elmagyarázza neked a tartalmát. Egyelőre nem tudok mást javasolni, mint hogy kérd meg a párodat, aki nyilván tud angolul, hiszen másként nem felelt volna meg a vízumkövetelményeknek, hogy foglalja össze a könyv tartalmát számodra.