Negatívumok

Csundi, Brisbane

Az újszülöttekkel kevés ideig lehet otthon maradni (nincs GYES), az ovik-bölcsik drágák, és baromi korán kell beíratni a gyereket, ha biztosan akarsz neki helyet.

A RELAX hozzáállás néha bosszantó főleg a nagy szolgáltatóknál (pl. TELSTRA), a bürokrácia malmai itt is sokszor lassan őrölnek (persze nem minden területen, a cégünk egy nap alatt megvolt) de Timi sulijának az ügyintézésekor 3 hétig vártunk egy számla kiállítására.

Az ausztrálok nem tudnak öltözködni, és nincsenek plázacicák. (ez mondjuk nekem nem hátrány, de a férfiaknak lehet az, hogy kevésbé tudják a szemüket legeltetni, mint odahaza…)

Kodiak, Sydney

Férfitársaim nevében cáfolnám! Nem feltétlen platinaszőke szolárcica, de napon érlelt legeltetnivaló akad.

Eszter, Sydney

A régi építésű házakban nincs gáz, csak villany, az új építésűek meg gyakorlatilag papírból vannak, igaz, legalább a gáz be van vezetve az épületbe.

Csundi szerint is

Óóó, és nem tudnak építkezni sem, hiába a téli hideg éjszakák, fűtést ritkán alakítanak ki, és a házak hőszigetelése is…hmm, szóval hagy némi kívánnivalót maga után.

Szigorúan fizikai értelemben az ausztráliai házak hőszigetelése sokkal jobb, mint a magyarországi tégla- vagy betonházaké. A különbség nem a szigetelés mértékében, hanem a hőkapacitásban van. Ausztráliában vékonyak a falak és két falréteg között üveggyapot szigetelés van. Ez teljesen más hőérzetet ad, mint az európai kővárak.

Csundi szerint Magyarország messze van

És hát ami az előnye, az a hátránya is, baromi messze van Magyarországtól. nem lehet csak egy hétvégére hazaugrani.

Kriszti szerint Sydney-ben a tömegközlekedés rossz

Sydney tömegközlekedés rosszabb mint a BVK és MÁV együttvéve, minden más rózsás errefelé.

Kati szerint vidéken viszont nincs magyar kaja

A nagyvárosban élők biztosan nem ezt tapasztalják, de itt Taziban a fél kezem felén meg tudom számolni azt az üzletet, ahol magyar ember számára ehető akármit lehet kapni!

Kriszti Melbourne-ből már tudja a magyarázatot

Ez egy szigetország, ennek következtében az áruválaszték is jóval kisebb. Minden téren! Egy pesti plazában sokkal több féle dolgot látni, mint itt egy háromszor akkora plazában.