Lakberendezés

Posza, Brisbane-ből:

Szóval van kocsink és egy üres lakás, amit valahogy be kellene rendezni, erre van 2 hetünk. Megint nyakunkba vettük a várost, mert még ágy sincs a kégliben, se hűtő, se mosógép, se egy vasaló… tehát egy csomó “apróság” még hiányzik. Először is egy ágyfélét kell lőni valahol. Otthon is egy matracon aludtunk, gondoltuk itt is megteszi ilyesmi, nem kell hatalmas nyikorgó ágy baldachinnal. Egy csomó helyet végigjártunk, de mindenhol baromi drága volt, mert ha egyszer hazamegy az ozzi, akkor aludjon jól, tehát a matracok különböző keménységűek, különböző anyagúak, meg egészségesek, meg púposok által teszteltek, meg színesek, szagosak és hát ezeket ugye meg kell fizetni. Szerintem némelyikük még lihegett is ha a tulaj úgy kívánta.:) De a csóró friss bevándorlóra senki sem gondolt, akinek megfelelne az olcsóbb is, amin csak egyszerűen egy jót szeretne aludni.:) Végül is találtunk egy helyet ahol viszonylag jó áron lehetett hozzájutni egy szimpla matrachoz, no nem a felfújható strandon használatosra gondoljatok.:) Hurrá, lesz min aludni, most már jöhetnek a többi, főleg műszaki cuccok.

Keresésünk most a műszaki áruházakra terjedt ki, kell mosógép, hűtő, tv, vasaló, porszívó, nem ártana egy videó és egy dvd-lejátszó sem, csak hogy a legszükségesebbeket említsem. Pár varázsszó, ahol ezeket fel lehet lelni: Harvey Normann, Megamart, Good Guys. Ezek az otthoni Keravill, Media markt és Herta megfelelői. Bármilyen furcsán hangzik, de itt lehet a cuccokra alkudni, pláne ha készpénzzel fizetsz. A legjobb árakat a Good Guys-ban kaptuk.

A vásárlás menete nem volt egyszerű. Bementünk, összeírtuk a cuccokat, amiket vásárolni akartunk, és összeadtuk az épp kicímkézett árakat. Jött egy eladó, vele is végigmentünk még egyszer, ő közölte, hogy a kitett árhoz képest mennyiért adja oda a cuccot. Átlagban kb 10%-ot engedett. Mondtuk, rendben, megnézzük máshol is. Bementünk a Megamart-ba, az előző gittegylet konkurenciája, és mutattuk a listát, hogy ezeket ennyiért kapnánk meg a másiknál. Ott bólogattak, és közölték hogy ez nagyon “crazy price” ennyiért sajnos nem tudják odaadni. Mielőtt kimentünk volna, szereztünk tőlük egy szórólapot, amin rajta volt a nevük, és szépen átírtuk rá az első helyen kapott árakat. Másnap bementünk ugyanabba a Good Guys-ba, lobogtatva a Megamart-os lapot, hogy ők ezt ennyiért adnák, és erre mit lépnek.:) Persze másik eladóhoz mentünk, de ő is emlékezett ránk.:) A konkurencia papírját látva nem hagyták, hogy megessen az a csúfság, hogy nem náluk vásárolunk, még kb. 50Aud-t engedtek a saját maguk által ajánlott árból.:)

Kifizettük az egész cuccot, ami belefért a kocsiba azt elhoztuk, a nagyobb dolgokért majd 22-én megyünk. Most már van, hol aludni, mosni meg tv-zni is tudunk, de még kellene a nappaliba is valami, elég hülyén nézne ki középen az egy szem tv-vel.:)

Kinéztünk az Ikeában egy kis kanapét. Itt összefutottunk Lillával, először azt hitte, ügyfelek vagyunk, és kissé meglepődött amikor magyarul ráköszöntünk, de aranyos volt és eldumáltunk egy darabig így ismeretlenül is.:) Tőle tudtuk meg, hogy nyugodtan mehetünk a kinézett dologért aznap, nem kell megrendelni előtte. 22-e elég zsúfolt nap lesz a költözés miatt. Számolgattunk, osztottuk-szoroztunk, és úgy néz ki, aznapra kibérelünk egy kis teherautót, mert haza kell vinni az ágynak kikiáltott matracot, a már megvett műszaki cuccokat illetve az Ikeában kinézett kanapét. Általában 40-50Aud-ért vállalnak házhozszállítást, és ha 3 helyről akarjuk ezt megrendelni, akkor máris majdnem 150 dollárnál vagyunk, viszont ha nem kérünk szállítást és kibérelünk 60-70$-ér egy teherautót, máris jobban járunk.:)”