Házasság

Párkeresés magyarul

Vörös levelű fák tavasszal a Kék-hegyekben

A legjobb módszer az internetes párkeresés. Az utóbbi néhány évben minden ilyen ügyfelem így talált párra. Ha ausztráliai magyarokat keresel, akkor keresgélj a magyarországi magyar nyelvű oldalakon. Hiszed vagy nem, de az ausztráliai magyarok is ott keresnek párt. Az interneten nincsenek földrajzi korlátok. Innen Ausztráliából simán tudom olvasni a magyarországi honlapokat. Ez az üzenetet például egy Amerikában lévő számítógép adatbázisában van, és onnan olvasod most ki. Látod, te is tudod olvasni az Ausztráliában írt és Amerikában tárolt üzeneteket. Na, most képzeld el, én innen Ausztráliából szintén tudom olvasni a magyarországiakat. Ez még akkor is így van, ha a tévében mást mondtak. Itt Ausztráliában nincsenek magyarul beszélők olyan nagy létszámban, hogy bármiféle párkeresésre komoly alkalom legyen. Aki itt magára marad és magyarul beszélő partnert szeretne, az ott keresi, ahol a magyarok vannak. Azok meg Magyarországon és általában a Kárpát-medencében vannak. De bárhol legyenek is, az interneten magyar nyelvű párkereső lapokon keresgélik egymást. Ausztráliában nincsenek magyar kolóniák vagy magyar negyedek.

Párkeresés angolul

Angol nyelvű oldalakat is könnyű találni. Csak írd be a Google keresőbe azt a szót, hogy singles és 41 millió oldalt fog felhozni. Néhány példa: Singlescrowd, Singles, RSVP

Házassági vízumok

Bonyolult, több lépcsős, évekig tartó vízumkérelmi eljárás vár a szerelmesekre. Valószínűleg hónapokat kell arra várniuk, hogy egyáltalán láthassák egymást. Megpróbálom később vázolni a lehetséges pályázati irányokat, azok előnyeit és hátrányait. Igazán csak hátrányaik vannak és majd neked kell eldönteni, hogy melyik ujjadat harapod meg.

Még az ágy alá is benéznek

Csak valódi kapcsolatok állják ki a próbát. – Egy ágyon, egy kenyéren – ahogy a költő mondja.

Ausztráloknak

Néhány link a házasság előtti szerződésekről. Úgy tűnik nekem, hogy nem lehet két jó ügyvéd nélkül megcsinálni a dolgot, mert csak akkor érvényes a szerződés, ha kínosan ügyelnek minden formaság betartására. Két ügyvéd azért kell, mert minkét házasulandó félnek egymástól független jogi tanácsot kell kapnia.

http://www.pre-nuptialagreements.com.au/
http://www.familylawyers.com.au/faq_prenuptialagreements.asp
http://www.rpemery.com/online/prenuptial-agreement.html
http://www.lawlink.nsw.gov.au/lrc.nsf/pages/dp44chp4