Bevándorlás gyerekestől

Bevándorlásjogi szempontok

A gyerek bevándorlásjogi szempontból nem oszt, nem szoroz, csak éppen extra költségekkel jár. Neki is kell majd orvosi vizsgálat és repülőjegy.

Van egy régi városi legenda, ami szerint a lányos családok előnyben vannak, mert Ausztráliában nőhiány van. Nincs nőhiány és a lányos családok nincsenek előnyben.

Elvált szülők gyerekei

A vízumhoz szükség lesz a másik szülő írásos beleegyezésére. Ha a gyerek nem veled él és nem is vándorol be veled, akkor is szükség lesz majd orvosi vizsgálatra. Ez egy elég szokatlan és logikátlan dolog, de ez  van a Bevándorlási Szabályzatban.

Mi van, ha a várakozási idő közben jön a baba

A vízumra hosszan kell várni. Ha menet közben jön a baba, akkor ezt jelenteni kell a hivatalnak és mellékelni kell egy orvosi jelentést a születés várható időpontjáról. Az ügyet félre teszik és a csak a gyerek megszületése után veszik újra elő, mert a terhes nő nem küldhető el röntgen-vizsgálatra. Az pedig a bevándorlási orvosi vizsgálat fontos része lenne.

Amint megszületik a gyerek, kérni kell számára születési anyakönyvi kivonatot és útlevelet. Ezek adatait el kell küldeni a hivatalnak és így a gyerek is bevándorlási pályázóvá válik, aki a szülőkkel együtt kaphat majd vízumot.

A gyereknek is kell majd orvosi vizsgálat, de őt nem röntgenezik. Az egész vizsgálat kb. olyan lesz, mint egy általános gyermekorvosi felülvizsgálat.

Pékpityu, 2011

A gyerekek rendkívül adaptívak. 13-15 éves kor alatt még nincs igazán kialakult baráti körük (tudod, az az igazi lelki), életszemléletük, politikai nézetük. Se. A változás számukra szinte magától értetődő, PILLANATOK ALATT BEILLESZKEDNEK, A NYELVET TÁÁN MÉG HAMARÁBB SAJÁTÍTJÁK EL  (Persze akadnak kivételek, de olyannal még nem találkoztam. De biztos van.). Ez mind saját tapasztalat. Nem hittem a szememnek, fülemnek.

Komoly. Súlyos. Észnél kell lenni! A probléma velünk, felnőttekkel van és nem is kicsi. A hirtelen nyelv- és kultúra meg baráti kör váltás nem megy mindig zökkenőmentesen, nem bion!

Én pl. egy kifejezetten problemás egyed vagyok szélsőséges (?) honvágyammal. Vagy tán csak én vagyok hajlandó beismerni? Möglöhet az is.