Orvosi vizsgálat

A vizsgálatot rendszerint a bevándorlási pályázás végső szakaszában szokták elvégeztetni, mert a kész orvosi eredmény csak egy évig marad érvényben. Ha túl korán csináltatod, akkor még az is előfordulhat, hogy a végén újra kell csináltatni, mert a vízumra várók sora hosszabb lehet, mint egy év. A bevándorlási tisztviselő ad utasítást az orvosira, de ha figyelemmel követed a sor hosszát, akkor elébe mehetsz az utasításnak és néhány héttel előtte már elvégeztetheted.

 • Te magad és minden eltartott helyzetben lévő családtagod vegyen részt a vizsgálaton. Azok is, akik nem fognak veled együtt bevándorló-vízumot kérni. Például az a gyereked, aki az előző házastársadnál él.
 • A 11 év felettieknek röntgen-vizsgálat is lesz. (Magyarországon ezt a vizsgáló orvos kórházában csinálják majd.)
 • 15 év felettieknek HIV-vizsgálat is lesz. (Magyarországon ezt a vizsgáló orvos kórházában csinálják majd, de lásd még István hozzászólását lentebb.)
 • Csak a az ausztrál kormány által szerződtetett orvos végezheti a vizsgálatokat.
 • Az ausztrál kormány által szerződtetett orvos jelöli ki azt a röntgenológust, aki a röntgen-vizsgálatot végzi.
 • A vizsgálatokra vidd magaddal az útleveledet. Másféle személyazonosítót nem fogadnak el.
 • Minden vizsgálati díjat neked kell majd fizetned.
 • A vizsgálati jelentéseket, a HIV-teszt nyomtatott eredményét és a röntgen-leleteket az orvos küldi tovább az ausztráliai feldolgozó központba (LCU). Nem adhatja át neked és nem küldheti a bevándorlási ügynöködnek sem.
 • Ha valami problémát fedeznek fel a vizsgálat során, akkor egy ígéretet is alá kell majd írnod (Health Undertaking), ami szerint az Ausztráliába érkezése után néhány héten belül jelentkezel az ausztrál egészségügyi hatóságnál egy további vizsgálatra.
 • Az orvosi vizsgálat eredménye egy évig érvényes. Ez egyben az állandó lakosi vízum első felhasználási határidejét is jelzi. Az adott időn belül legalább egy rövid időre be kell lépned Ausztráliába, hogy az állandó lakosi vízum tulajdonosából előlépj állandó lakossá. Időseknél előfordul, hogy a röntgen-képen valami gyerekkori tüdőgyulladás nyomát tébécé-gyanús jelnek vélik. Ilyenkor csak fél éves érvényességű orvosi engedélyt adnak ki. Számolj rá, hogy ennyi időd lesz arra, hogy felszámold a dolgaidat és Ausztráliába költözz.
 • Az orvosi vizsgálat eredményét csak a vizsgáló orvos és az ausztráliai kiértékelő orvosok látják. Se te, sem a bevándorlási ügynököd nem nézhet bele. A bevándorlási hivatalnok is csak annyit lát belőle, amennyire szüksége lesz a döntéshez: igen-nem, érvényessége lejár ekkor és ekkor.

Kijelölt orvos Magyarországon

Dr. Böröcz Zoltán
Semmelweis Kútvölgyi tömb
3-as Belgyógyászati Klinika
1125 Budapest
XII. Kútvölgyi út 4. 3. em.
Telefon: +36 30 9545267
Fax: +36 1 375 1173

István, Magyarország 2012

Jelenleg csak egy orvos végezhet kivándorláshoz szükséges orvosi vizsgálatot Magyarországon ( ezen még Ő maga is meglepődött.) Teljesen rugalmas volt a doki és közölte, ha van már ügyiratszámunk, akkor megspórolhatjuk a futárszolgálat díját ( 15.000 Ft), mert elektronikus úton továbbítja az eredményeket a bevándorlási hivatal felé.

Mi döntésre kész pályázatot szerettünk volna, ezért még nem volt ügyiratszámunk.

Közölte továbbá, hogy mire megyünk hozzá elvégeztethetjük a HIV tesztet is a megyei ÁNTSZ-nél. Itt adnak majd nekünk angol nyelvű HIV-teszt eredményt is, csak kérni kell.Ez kb 5-7 nap. Fejenként ez 4 000 Ft és elfogadja Ő is. Megfogadtuk a tanácsát. Itt lehet spórolni a vidékieknek szerintem, mert sokan úgy mennek orvosi vizsgálatra, hogy majd ott vesznek vért és kapnak eredményt is, még az nap. Ez így is van, de ez fejenként min. 12 000 Ft (legalábbis velünk ezt az árat közölték). Szerintem mikor előre egyeztet valaki időpontot a dokihoz utána érdemes egyből elmenni a megyei Ántsz-hez egy HIV tesztre és jó pár ezrest spórolhatsz.

Béla, Anglia 2014

Budapesten felnotteknek es 15 ev felett 25ezer, plusz 4000 a HIV teszt. Aki egeszsegugybe megy dolgozni annak meg kell HEPA teszt. Gyerekeknek egysegesen 13ezer. Ha masnapra kered a vervetel eredmenyet az plusz 4ezer/ fo. 72 ora alatt a sima teszt is meg van. Eleg sokan jelentkeznek be folyamatosan elsosorban a kanadai vizumigenyek miatt. Tehat a hat fore nekunk 126ezer HUF. Ez a londoni £1.235-00 kepest jelentos megtakaritas. Gyakorlatilag lessz egy ingyen vakacionk Magyarhonban.