Lejárt útlevél

Most kaptam ezt a kérdést erről a gyakori problémáról:

Már április végén bejelentettem, hogy új útlevelem van, de mikor pár héttel ezelőtt felhívtam a bevándorlásiakat, azt mondták sosem kapták meg és küldjem el újra ( azt, hog személyesen bevigyem, valamiért rettenetesen nem akarták). Elküldtem újra a sydney-i po box címre két hete lassan, a tracking number szerint megkapták, de még mindig semmi.
Újra felhívtam őket, de csak annyit mondtak, hogy akár 10 munkanapba is telhet és nincs mit tennem, így is utazhatok, főleg ha megvan a régi útlevelem is… Én jövő hétfőn már repülök, úgyhogy jó lenne tudni, hogy ez mennyire igaz. Tényleg elfogadják a régi, érvénytelen útlevelet és közben remélhetően feldolgozzák az új adatot? Elküldöm én harmadszor is a kitöltött 929-est, csak ha nem muszáj, mégsem tenném :)

Igen, az ausztrál határon elfogadják a lejárt útlevelet is, az a fontos, hogy a vízum érvényes legyen. Ha nem tudtad idejében átíratni az új útlevélbe, akkor mind a kettőt tartsd magadnál. A lejárt az ausztrál határon lesz jó, az érvényes pedig az összes többi határon.

Standard