Továbbképzés

Hazafias tetoválás Operaházzal

A közelmúltban egy ügynöki szemináriumon Elizabeth Mitchell, a TAFE sydney-i intézetének igazgató-helyettese beszélt a szponzorokra váró nagyszerű lehetőségekről.

Munkáltatói szponzorrá válni nem is olyan egyszerű. Az  a munkáltató, aki külföldit akar behozni, előbb köteles igazolni, hogy az ausztrál alkalmazottai továbbképzésére szánta a teljes kifizetett bér 1%-át. Ha ezt elmulasztotta volna, akkor utólag is pótolhatja, de akkor már a kétszer annyit kell fizetnie. Egy nagyobb cég esetében ez szép pénz lehet, és mindezt esetleg egyetlen szponzorált vízumpályázó kedvéért.

A pénzt szakmai továbbképzési alapokba is be lehet fizetni és erre ad kézenfekvő lehetőséget a TAFE (szakiskolai hálózat). Szinte minden szakmát tanítanak, pláne a sydney-i intézetükben, tehát megfelelnek  szakmai továbbképzési alapnak.

Pénzt fogadnak el. Ez eddig rendben is lenne. Elizabeth volt olyan kedves, hogy egy PowerPoint előadásban azt is elmagyarázta nekünk, hogy mire költik az így kapott ingyen pénzt. Hát erre:


They are used to “improve the human capital of students who are Australian citizens or permanent residents”:

  • assistance with enrolment fees and educational expenses for students with low socio-economic status
  • language, literacy and numeracy support
  • industry field trips and guest speakers
  • industry mentoring.

Érted a finom fogalmazást? Még hozzá sem jutottál a vízumhoz, a leendő munkáltatód máris pénzt adott ki arra, hogy az ozzit megtanítsák írni, olvasni meg számolni. No worries, a pénzt majd kigazdálkodja a te béredből, csak gyere ide.

TAFE

Standard