Vannak még lehetőségek!

Bankszia - Ferdinand Bauer rajza (részlet)

Bankszia - Ferdinand Bauer rajza (részlet)

Ha az ember csak úgy minden előzetes izé nélkül kap egy emilt az Ausztrál Kompjúter Társaságtól (ACS), amiben ezt írják, hogy:

Upcoming initiatives will include a new application form and a web site upgrade.  At the same time we are developing internal systems and processes to improve our overall quality and efficiency.

. . .  akkor tudja, hogy baj van.

És lám, tényleg az van! Eltörölték a papír-űrlapot és helyette csak interneten át lehet szakma-elismerésre jelentkezni náluk. De! Az internetes űrlap nem működik. Erről szól finom angolsággal a fentebbi üzenet. Küldtem nekik egy emilt, amire rögtön jött egy automata-válasz, ami  csak tovább fokozta a zavart:

If you are experiencing technical problems with the on-line application form, you may consider the following:

>Change your internet browser – for example, those using Safari may want to try Internet Explorer Timing out of applications – Save your application details after completing each step  Check your current download speeds or internet connectivity

De én nem Safari böngészőt használok! Próbáltam Firefoxot, aztán IE-t, de egyikkel sem ment! Hívtam a telefonjukat, de csak válaszológép felel. Üzenetrögzítési lehetőség nincs. Marad hát a személyes megjelenés az irodájukban. Még szerencse, hogy Sydney-ben van.

A huba ott van, hogy az egyik legördülő menüben nincsenek menüpontok. Jó, hát akkor ezt kihagyom! De a rendszer nem enged tovább, azt követeli, hogy válasszak a nem létező opciók közül.

A félkész űrlapot sem lehet elmenteni. Minden próbálkozás hibaüzenettel végződik. Minden új próbálkozásnál újra meg újra szépen ki kell tölteni mindent. Aztán pukk, elszáll az egész.

Ez a cég mondja meg, hogy neked, komám, elég jó-e a számítógépes végzettséged és gyakorlatod a magas ausztrál igények kielégítéséhez.

Szóval: jó web-programozóknak vannak még lehetőségek!

Standard