Álházasságok

Álházasságok


Erről még 2012-ben írtam:

A Bevándorlási Hivatal és a szövetségi rendőrség emberei fülest kaphattak. Lebuktattak egy bűnszövetkezetet, amely álházasságok összehozásával foglalkozott. Indiai férfiak ausztrál nőknek fizettek, ezért cserébe örök hűséget esküdtek és házastársi-vízumra pályázhattak. A hivatal 50 esetet vizsgál
Most került bíróság elé az ügy. A lényege ez: egy indiai származású brisbane-i bevándorlási ügynök bekaszált vagy 100 ezer dollárt, összesen 16 indiai férfitől és szerzett nekik ausztrál feleséget. A házasságot is gyorsan nyélbe ütötték, mert a felesége házasságkötő volt. A férfiak az ausztrál nőknek is fizettek egy kezdő összeget és aztán rendszeres havi tartásdíjat, amíg a vízum össze nem jött. Ez minimum 2 év, inkább 4. Havi ezer dolláros apanázs is volt, tehát a vízumig 24-48 ezer dollárt is fizethettek.
The grooms were usually charged between $9000 and $10,000, with Mashru keeping half. One man, however, paid Mashru $25,000.
A vőlegények 9-10 ezer dollárt fizettek le az elején, aminek a felét az ügynök eltette. Tulajdonképpen olcsón dolgozott.

Az ügynök legalább 2 év 3 hónapot kapott, a felesége 18 hónapot.

http://www.sbs.com.au/yourlanguage/hindi/en/article/2017/02/22/marriage-visa-scam-fraud-couple-mashru-and-gowda-jailed

Standard