Egyre gyanúsabbak vagyunk

Most már az állampolgárságra jelentkezéskor is nálunk keresik a tenoristákat. Külföldön történik az a sok szörnyűség, na. Itt van pl. ez a sajtójelentés a The Australian c. országos lapból. Még február 20-án jelent meg:
The government says 110 Australians are known to be serving with Islamic State and other ­radical jihadist groups such as al-Qa’ida offshoot Jabhat al-Nusra in the bloody conflict in Iraq and Syria.
110 ausztrál szolgál az iszlám állam oldalán. Erre mit tesz a buzgó állampolgársági hivatal: még alaposabban kutakodik a kelet-európai bevándorlók között. Most vezették be, hogy az állampolgársági űrlapon meg kell adni a külföldi utazásokat 10 évre visszamenőleg. Nyilván ebből az elmúlt 4 év Ausztráliából külföldre történt, de az azt megelőző 6 még Európában. Egy átlagos magyar fiatalnál ez jó sok utazást jelent, amire jobb lesz emlékezni, mert aki gyakran járt a horvát tengerparton, az már tenorista lehet. Vagy basszus. Az is lehet. Az is egy nagyon csúnya dolog.

Ez itt az új űrlap: https://www.border.gov.au/Forms/Documents/1300t.pdf

Part G – Travel, good character and criminal offences
requires you to list travel outside Australia in the last 10 years. You are asked to complete questions concerning your background in relation to good character and any criminal activity. See page 4 for information about this part of the application.

Világos, hogy a külföldi utakat a bűncselekmények közé sorolják. Magukból indulnak ki.
Standard