Igazságtalan – még több

Régi utazási plakát Adelaide-t, Dél-Ausztrália fővárosát ajánlja

Régi utazási plakát Adelaide-t, Dél-Ausztrália fővárosát ajánlja

A 457-es vízumon lévőktől és bizonyos áthidaló vízumon lévőktől könyörtelenül beszedik a tandíjat NSW, ACT és WA államokban. Ez utóbbiban csak 1 éve. A nyugat-ausztráliai állami kormány arra számított, hogy 34 millió dollárt szed így be, de csak 4 millió sikerült neki, mert mindenféle kivételek és méltányosságok miatt a többiek kibújhattak ez alól a pimasz kettős adóztatás alól.

Erre most Dél-Ausztrália is lépett, most jelentette be az ottani oktatási miniszter, hogy:
Any family supported by a 457 visa worker, with a household income of $77,000 or more, will have to pay $5100 per year for primary school students and $6100 for secondary students.
Azok a 457-esen lévők, akiknek a családi össz-jövedelmük meghaladja a 77 ezer dollárt évente, tandíjként 5100 dollárt kell majd egy elemi iskolás és 6100 dollárt egy középiskolás után befizetni.
For the first year, the new charge will only apply to people who arrive in SA from January 1, 2017. From January 2018 it will apply to all 457 visa holders living the state, regardless of when they arrived.
Az első évben csak az újak számára (2017. jan. 1. után érkezők) vezetik be a tandíjat, de 2018. januárjától mindenki fizet majd, az is aki régebben jött és még nem is számolhatott erre a költségre, mikor vízumra jelentkezett.

http://www.adelaidenow.com.au/news/south-australia/state-government-poised-to-charge-parents-on-457-visas-up-to-6100-per-child-for-public-education/news-story/e0bed470801a9d11614611257fc67f63

Nyugat-Ausztráliában az ellenzék oktatásügyi szóvivője, Sue Ellery szóvá is tette ezt a perth-i állami parlamentben.
When these workers applied for their visas they were not told they were going to have to pay for their children to go to public school. Then the government just changed the rules. That’s just wrong,
Amikor ezek a munkások a vízumért folyamodtak, akkor nem mondták meg nekik, hogy a gyerekeik iskolájáért majd fizetni kell. Aztán a kormány megváltoztatta a szabályokat. Ez egyszerűen rossz lépés.

A képviselő elvtársnő egy nagy tévedésben van. A 457-esre pályázóknak én megmondtam, hogy fizetniük kell. Ott van a honlapomon, magyarul. Angolul is kellett volna mondanom? Azt mondja meg nekik . . . Ki is mondja meg? A vízumot a szövetségi kormány adja, az nem szólhat bele az állami politikába, ez benne van az alkotmányban. A tandíjat az állami kormány szedi be, az nem szólhat bele a szövetségi politikába, ez benne van az alkotmányban.

Well, más bevándorlási ügynökök közlik a honlapjukon angolul, hogy ez a helyzet. A nagy angol nyelvű bevándorlási fórumokon is van erről szó. Ha minden oldalról tájékozódsz, akkor megtudhatod azt, ami a két politikai oldal között van, amit mindig kihagynak, mert nem rájuk tartozik.

http://www.watoday.com.au/wa-news/charging-foreign-workers-public-school-tax-an-epic-failure-20151212-glm4ty.html

Standard