Igazságtalan

Régi plakát Nyugat-Ausztráliát hírdeti

Régi plakát Nyugat-Ausztráliát hírdeti

Mindegy, hogy mennyi, csak igazságtalan legyen! Ez az ausztrál állami-szövetségi kötélhúzás eredménye.

Mielőtt Ausztráliába jössz, világosodj meg! Más országokban emberi jogok vannak, megint másokban emberi és polgári jogok, de egyes helyeken meg polgárjogok. Erre számítsz és rosszul számítsz. Ausztráliában ugyanis két fajta jog van: az államok joga (state rights) és az államszövetség joga (commonwealth rights). Az adószedés az utóbbiba tartozik. Az iskolák fenntartása az előbbibe.

Na most, az államszövetség nem annyit ad a beszedett adóból az államoknak, amennyit azok jogosnak találnak. Ezért aztán rajtad verik el a port, mert te vagy kiszolgáltatott helyzetben. A 457-es vízumon lévőktől és bizonyos áthidaló vízumon lévőktől könyörtelenül beszedik a tandíjat NSW, ACT és WA államokban. Ez utóbbiban csak 1 éve. A nyugat-ausztráliai állami kormány arra számított, hogy 34 millió dollárt szed így be, de csak 4 millió sikerült neki, mert mindenféle kivételek és méltányosságok miatt a többiek kibújhattak ez alól a pimasz kettős adóztatás alól.

Az ellenzék oktatásügyi szóvivője, Sue Ellery szóvá is tette ezt az állami parlamentben.
When these workers applied for their visas they were not told they were going to have to pay for their children to go to public school. Then the government just changed the rules. That’s just wrong,
Amikor ezek a munkások a vízumért folyamodtak, akkor nem mondták meg nekik, hogy a gyerekeik iskolájáért majd fizetni kell. Aztán a kormány megváltoztatta a szabályokat. Ez egyszerűen rossz lépés.

A képviselő elvtársnő egy nagy tévedésben van. A 457-esre pályázóknak én megmondtam, hogy fizetniük kell. Ott van a honlapomon, magyarul. Angolul is kellett volna mondanom? Azt mondja meg nekik . . . Ki is mondja meg? A vízumot a szövetségi kormány adja, az nem szólhat bele az állami politikába, ez benne van az alkotmányban. A tandíjat az állami kormány szedi be, az nem szólhat bele a szövetségi politikába, ez benne van az alkotmányban.

Well, más bevándorlási ügynökök közlik a honlapjukon angolul, hogy ez a helyzet. A nagy angol nyelvű bevándorlási fórumokon is van erről szó. Ha minden oldalról tájékozódsz, akkor megtudhatod azt, ami a két politikai oldal között van, amit mindig kihagynak, mert nem rájuk tartozik.

http://www.watoday.com.au/wa-news/charging-foreign-workers-public-school-tax-an-epic-failure-20151212-glm4ty.html

Standard