Csirkehús

A Baiada nevű agrokombinát csirkegyárában azt javasolják az ott dolgozó ázsiai diákoknak, hogy ne fizessék tovább a drága tandíjat, hanem adjanak be menedék-kérelmet. Az olcsó és bár visszadobják gyorsan, de utána fellebbezni lehet, ami eltart vagy másfél évig és addig is teljesen szabadon dolgozhatnak.

Malaysian workers at Baiada’s poultry plant in Beresfield, near Newcastle, have been charged up to $3,500 by their labour hire agency to file an application for a protection visa. When the visa is declined an appeal is lodged and the workers are able to extend their stay by up to 18 months.

Az ilyen menedék-kérelem egy szörnyű csapda. Aki ezen megbukik, már pedig szinte mindenki megbukik, az végképp eljátssza az ausztrál bevándorlás lehetőségét. Rossz karakternek minősíthetik, amire csak akkor derül fény, mikor egy vízumpályázat végén jár. Valójában a minősítés is akkor történik, tehát előre nem tudhatja meg, hogy mi is a helyzet. Én már találkoztam olyan esettel, hogy a magyar érdeklődőnek a Bevándorlási Hivatal alacsony rangú hivatalnoka javasolta ezt a “megoldást”. Vagy tudatlan volt, vagy rosszakaratú, de lehet, hogy mindkettő.

A cikkben említett húsüzem bejárata a Google utcaképén:

Steggles

http://www.abc.net.au/news/2015-06-22/visa-rort-exposed-at-baiada-poultry-plant/6564958

Standard