Plafon!

Hát ez gyors volt! Néhány szakmában máris betelt az évi keretszám, pedig csak a pénzügyi év második hetében tartunk. A független vagy a regionális állami szponzorálásos alosztályokban már nem adnak ki újabb vízumot, egészen a következő pénzügyi évig, ami csak 2016. július 1-én kezdődik.

Ilyen erős versenyt még nem láttam, pedig régóta nézem. Ezek azok a szakmák:

Occupation ceiling for

  • ICT Business and Systems Analysts (ANZSCO 2611),
  • Accountants (ANZSCO 2211) and
  • Software and Applications Programmers (ANZSCO 2613)

has been reached and no further invitations will be issued for this occupation for the Skilled – Independent (subclass 189) and Skilled – Regional provisional (subclass 489) until the next financial year.

A hivatal közzétette az évi keretszámokat is, bár ettől nem lettünk sokkal okosabbak. Nem az egyes foglalkozások, hanem a foglalkozás-csoportok szerepelnek rajta. A keretszám nem mutatja, hogy vajon hányan is próbálkoznak pályázással. Mondjuk ezt nem is mutathatja, mert sokan még csak most gondolják meg magukat, mások már tettek olyan lépéseket, amik azt mutatják, hogy hamarosan versenybe állnak, de ezek még nem látszanak a Bevándorlási Hivatal rendszerében. Nehéz így versenyezni, hogy találgatni kell a startvonalhoz állók számát.

Ime a keretszámok a tavalyiakkal összevetve:

Táblázat

A könyvelők keretszámát a felére vágták vissza. Ez nagyon rosszul érint majd sok Ausztráliában tanuló diákot.

Standard