Új seprű

Az új bevándorlási miniszter a halászhajókon érkező menedék-kérőkkel elbánt, most más bevándorlási problémákkal is ráér foglalkozni. Mindjárt a 457-es vízumokkal kezdte, aztán a diákvízumokkal folytatta.

457-es

A munkapárti kormány be akarta vezetni a kötelező munkaerő-piaci felmérést a szponzorok számára. Ezt végül nem tette meg, a törvény végrehajtását elhalasztották. A jelenlegi konzervatív kormány engedve a bányászati lobbi nyomásának, ki akarja dobni a törvényből ezt az egészet. Jól is teszi. Régen volt ilyen, ál-megoldás volt.

Még ellenzékben azzal vádolta az elődjét, hogy:

“trash talking” skilled migration by claiming 10,000 rorts

Vagyis zavarosan beszél, amikor azt állítja, hogy tízezren csalnak. Most viszont ő beszél keményen, bár annyi esze van, hogy nem említ konkrét számokat. Ezek szerint a 10 000 valós szám lehetett, mert cáfolni sem cáfolja.

I say this: If you abuse it then you can expect me in my first responsibility for law enforcement in immigration to be as tough on that as people-smugglers find that I will be tough on our borders,”

Olyan szigort ígért a visszaélőknek, mint amilyet az embercsempészeknek.

Diákok

international students should come here to study “not as a backdoor to a permanent migration outcome”

A külföldi diákok azért jöjjenek ide, hogy tanuljanak, ne arra használják a tanulmányokat, hogy hátsó kapun keresztül állandó lakosi vízumhoz jussanak.

Gazdagok

Beszélt arról is, hogy a nagy-beruházók vízumkérelmeit gyorsabban kell elbírálni. Ez elsősorban a kínai milliomosokat érinti.

forrás

 

Standard