457-es kiskapuk – 10.5

A 10-es számú kiskapu valójában egész kapusor. Nézzük az 5. sz. variációt.

5. A family intends to set up a restaurant in Sydney.  Premises, furniture and equipment have been secured and they have obtained an Australian Business Number and the business has been registered.  As such, the business can be considered to be lawfully operating because it has been registered and has commenced business activities.  The family wish to sponsor a chef from overseas to oversee the operations of the kitchen.  Because the business has been operating for less than 12 months, they must demonstrate that they have an auditable plan in place to meet one of the training benchmarks.  They become a sponsor, however by the end of their sponsorship they have not implemented the auditable plan.

Egy család éttermet akar nyitni Sydney-ben. A helyiséget, a bútorzatot és a felszerelést biztosították és kértek ausztrál üzleti számot is (ABN). Ezzel az üzlet a Bevándorlási Szabályzatban leírt “törvényesen működő ausztrál cég” feltételnek eleget tett. Szeretnének egy szakácsot szponzorálni külföldről, de mivel a cég még  nincs 1 éves, ezért nem kell bizonyítani, hogy pénzt költöttek az ausztrál alkalmazottak képzésére. Elég egy ellenőrizhető képzési terv (auditable training plan). Ezt meg is csinálják, ez csak papírmunka, de nem hajtják végre.

Ismerek ilyen magyar családot. Üzletet alapítottak (semmi köze a vendéglátáshoz)  és a rokont beszponzorálták. A cég valódi, a tevékenységük igazi szakértelemre alapozódik és a szponzorált rokon is megfelelő szakember, aki valóban hozzájárul az üzlethez. Az ausztrál alkalmazottak képzésével valóban nem foglalkoztak, mert ausztrál alkalmazottjuk nincs is.

Na tessék, az ausztrálok ezért maradnak képzetlenek.

Standard