Névházasság

liu_a_befolyasosHelen Liu kisasszony több mint 20 évvel ezelőtt névházasságot kötött egy tőle fiatalabb ausztrál férfival. (A barátja, bizonyos Harry Xu pedig egy ausztrál nővel.) Az ausztrál férfi és nő úgy tudta, hogy ezzel a kínai párocskát a kommunisták üldöztetésétől menti meg.  Valójában Liu kisasszony  apja magas rangú komcsi volt a Kínai Népköztársaság kormányában és más rokonai is magas posztokon ültek. Erre esküt is tett 1997-ben a Szövetségi Bíróság előtt.

. . swore in a Federal Court affidavit in 1997 that her father was a ”ranking official” in the Chinese government and many other of her relatives occupied ”high-level positions in the Chinese government”.

Helen Liu  a Munkapárt egyik titkos pénzügyi támogatója:

Ms Liu and her companies have donated thousands of dollars to the ALP’s NSW branch and paid for two trips to China for Mr Fitzgibbon in 2002 and 2005, which the then opposition MP failed to declare. Ms Liu is also close to Foreign Affairs Minister Bob Carr and his wife, Helena.

Fitzgibbon úr számára például két kínai utat is szervezett. Ebből a Fitzgibbonból parlamenti képviselő és hadügyminiszter is lett. A választási kampányára is kapott pénzt Liu kisasszonytól.  Ennek, meg a munkapárti választóknak hála, most is ott ül a Parlamentben bár az ellenzéknek köszönhetően, a miniszteri posztjáról már leváltották.

Documents released under freedom-of-information laws show senior Immigration Department officials regarded the case as politically ”highly sensitive” because of Ms Liu’s association with Mr Fitzgibbon, a former defence minister who was last year chief government whip.

Ha elég magasan ül a pártfogód, akkor a Bevándorlási Hivatal nem nyomozza tovább a hamis házasságot. Az információ szabadságáról rendelkező törvény felhasználásával megszerzett bevándorlási ügyirat azt írja, hogy a bevándorlási csalásra felfigyeltek, de politikailag érzékenynek minősítették és nem folytatták le a vízum-visszavonási eljárást a Fitzgibbonnal való kapcsolat miatt.

Hamarosan parlamenti választások lesznek és Helen Liu összes pártfogója elveszti a hatalmát.

forrás: SMH

 

Standard