Könyvelők

A szövetségi kormány és a Pénzügyi Szakszervezet

Ausztráliát elárasztották a külföldön született könyvelők. Le kéne venni ezt a foglalkozást a független bevándorlásra alkalmas foglalkozások listájáról.

A könyvelő cégek

A könyvelő cégek szerint meg hiány van könyvelőkből.

Az iskolák

Az iskolák attól félnek, hogy az évi 2,5 milliárd dolláros bevételük veszélybe kerülhet. 2009-ben egy hasonló lista-szűkítés már 3 milliárd dolláros visszaesést jelentett nekik. Jelenleg 28 ezer külföldi diák tanul itt könyvelőnek, ez a 230 ezres külföldi diáksereg 12%-a.

“Students who had hoped to get employer sponsorship will no longer see us as a study destination.”

Azok  a leendő külföldi diákok, akik abban reménykednek, hogy az ausztrál  munkáltatók majd szponzorálják őket végzés után, nem kívánnak majd Ausztráliában tanulni.

Az Oktatási- és Munkaügyi Minisztérium

A szövetségi Oktatási- és Munkaügyi Minisztérium szerint mindhárom könyvelői kategóriában (általános, menedzseri és adózási) munkaerő fölösleg van. Le kell venni a független bevándorlásra alkalmas foglalkozások listájáról. Elég, ha munkáltatói szponzorálással lehetséges a bevándoroltatásuk.

A népességkutató

Bob Birrel professzor, a melbourne-i Monash Egyetem  demográfusa szeint Ausztrália kb. 60 000 külföldit fogadott be, akiknek menedzseri vagy közgazdasági végzettségük van, de ezek közül csak 30% került végül hasonló menedzseri vagy profi állásba, míg az ausztrálok esetében ez eléri a 67%-ot.

“We do have a very substantial stock of these people in Australia,”

Elég  jelentős állományunk van már ezekből Ausztráliában.

Holnap az érintettek Canberrában gyűléseznek és kivesézik a dolgot.
Standard