Diákmunka

Az Új-Dél-Velszi Kerület Bíróság előtt van egy érdekes munkaügyi vita. 6 fiatal maláj nőt arra kényszerített a madám, hogy napi 20 órát dolgozzanak a kupiban, amíg ki nem fizetik az adósságukat. Az ügyész szerint a tulajdonos, a 39 éves Chee Mei Wong, becenevén Yoko, Malájziában toborozta az alkalmazottakat (vagy rabszolgákat), elrendezte, hogy diákvízumot kapjanak és mikor megérkeztek, akkor adott nekik egy listát a teendőikről. Ezek között olyasmi is volt, amit ők nem akartak teljesíteni.

Fejenként 5000 dollárnyi adósságot kellett ledolgozniuk. Ennyibe került a tandíj, a repülőjegy és a diákvízum.

Iskolába sem járhattak, bár némelyiknek alkalmanként megengedte.

Ausztráliában törvényes dolog a prostitúció. A diákvízumon is lehet dolgozni heti 20 órát. Látható tehát, hogy ezt a vízumot a Bevándorlási Hivatal főkorifeusai egyenesen erre találták ki.

Mint az eddigi vádiratból is kitűnik, itt elsősorban az a baj, hogy ezek a nők megszegték a heti 20 óra munkát engedélyező vízum-korlátot. Ez ugyan nem a bíróságra tartozik, mert ez még csak nem is szabálysértés. A vízumot visszavonja majd tőlük a Bevándorlási Hivatal, vagy már vissza is vonta.

A madámnak biztosan jó ügyvédje van és az meg tudja védeni. Máris kiszedte az egyik alkalmazottból, hogy az önként járt be dolgozni, volt mobil-telefonja és rendszeresen beszélt a családjával.

Nem lesz baja egyetlen ausztrálnak sem. No worries. Diadalmaskodik majd az igazság.

A kupi most is hirdet, ezek szerint megy az üzlet: link

 

 Forrás1

Forrás 2

 

Standard