Hátrányos helyzetűek

A Bevándorlási Hivatal jelentése szerint a 2011-12-es pénzügyi évben 140 ezer egykori diák {értsd: Ausztráliában tanuló külföldi diák} váltott át más fajta vízumra: turistára vagy házastársira.

36 ezren, akik nem érték el a pontozásos bevándorló-vízumhoz szükséges szintet, speciális vízumot kaptak, hogy tovább tanulhassanak. Ez a létszám az előző évinek a duplája.

Az egész elrendezés teljesen nyitott-végű. Nem elég szigorú. Azt állítjuk, hogy gondosan megválogatjuk a bevándorlókat. Hát ez  ennek a megcsúfolása. Birrel professzor, a melbourne-i Monash Egyetemen működő népesség-kutató intézet vezetője szerint a diákok többségén jól kifogott az, hogy szövetségi kormány lecsapott a kamu szakképző-iskolákra és ezzel bezárt egy kiskaput, de még mindig túl sok lehetőséget hagyott arra, hogy tovább maradjanak. Ez már felér egy önálló bevándorlási programmal.

Így egy hátrányos helyzetűekből álló társadalmi réteget (underclass) hoztunk létre. Ezek kétségbeesetten kapnak a munkaalkalmak után és kiszorítják a helyieket a munkaerőpiacról. A képzettséget nem igénylő kiskereskedelmi és vendéglátós állások vannak a legnagyobb veszélyben.

link

Standard