Apple

Steve Wozniak, az Apple társalapítója, és 1987-es kilépéséig Steve Jobs mellett a vállalat sikereinek atyja bejelentette, hogy Kaliforniából Ausztráliába költözik, sőt, ausztrál állampolgárságot is kér. Wozniak gyakran látogat Ausztráliába, az iPhone 5-ért is egy ottani Apple Store előtt állt sorba. A rajongók persze azonnal felismerték, és még az új okostelefonnál is nagyobb sztár lett azzal, hogy nem él vissza az Apple-alapítói mivoltával, hanem sorban áll éjjel az egyszerű rajongókkal.

Ebben a brisbane-i bevásárlóközpontban állt sorba Steve az új okostelefonért.

Wozniak egy ausztrál rádiónak adott interjújában azt mondta, az Országos Széles-sávú Hálózat ( National Broadband Network ) nevű 36 milliárd dolláros projektje volt az egyik oka a döntésének. Ez az állami finanszírozású terv 2021-re száloptikás, nagysebességű internet-kapcsolattal látná el az  ország sűrűn lakott területeit. A ritkán lakott, sivatagos belső területeknek csak  műholdas kapcsolatot jut majd. Wozniak szerint a régi otthonában, Kaliforniában esély sincs hasonló akcióra, hiába a Szilícium-völgyet tekinti mindenki az internet szívének.

Steve Wozniak Jobsszal közösen alapította az Apple-t 1977-ben, és ő építette a cég első számítógépeit, az Apple II-vel elindítva az otthoni számítógépek forradalmát. 12 év múlva lépett ki a cégtől, azóta induló technológiai és internetes cégeket támogat.

news.com

Standard