Bánya

Az ausztrál média keddi információi szerint az indiai Adani Csoport az ausztrál Queensland tagállamban szeretné megépíteni az ország legnagyobb szénbányáját, amelyet száz évig kíván működtetni. A bánya, a hozzátartozó vasúti pálya és a kikötő megépítése összesen 6,43 milliárd amerikai dollárba fog kerülni. Stirling Hinchliffe queenslandi munkaügyi miniszter szerint az állami kormányzat reményei szerint a beruházás fellendíti a terület munkaerőpiacát.

forrás

Immigration Minister Chris Bowen says one mining project has asked to use a temporary migration initiative called the Enterprise Migration Agreements (EMA) to bring foreign workers to the country. Projects must have a capital expenditure of $2 billion or more and a peak workforce of 1500 workers to be eligible for EMAs. Mr Bowen said so far only one EMA had been submitted but he confirmed his department was in discussions with several other projects. “No EMA has been signed to date but the process is well in train for several projects,” Mr Bowen said.

Chris Bowen bevándorlási miniszter úgy nyilatkozott, hogy egy bányászati beruházás EMA-t kért, hogy külföldi munkásokat hozhasson be az országba. Az EMA-hoz az szükséges, hogy a beruházott tőke legalább 2 milliárd dollár legyen és a munkaerő létszáma elérje az 1500 főt. A miniszter szerint a kérelmet beadták és a hivatal más hasonló beruházásról is tárgyal. – EMÁ-t még egyszer sem léptettek életbe, de most egyszerre többről is tárgyalás folyik. – mondta.

forrás

Standard