Merev elzárkózás

A tegnapi hivatalos tájékoztatón többen is megragadták az alkalmat, hogy a végzős diákok további lehetőségei felől érdeklődjenek. Az előadó maga Peter Speldewinde volt, aki Bevándorlási Minisztériumban egyike a politika-csinálóknak. Szakmai alapú bevándorlási kérdésekben talán még több szava van, mint a miniszternek.

Azt mondta, hogy a 485-ösön lévők számára a 457-es vízumot ajánlja. Az ENS egy lépésben túl nehéz, mert a fiatal végzősöknek nincs meg az ahhoz szükséges 3 éves gyakorlatuk.
Egy kérdező felhozta, hogy az ENS-ben benne van, hogy kivételes esetben felmentést lehet adni bizonyos vízumkövetelmények alól. Nem lehetne-e a jelenlegi helyzetben ezt a felmentést alkalmazni?
Peter Speldewinde válasza mereven elutasító volt.

A 485 –> 457 –> ENS út viszont még mindig járható. Legalábbis szerinte. Volt olyan ügynök, aki felvetette, hogy a 457-es viszont a szigorúan megkövetelt magas bér miatt nem jó egy fiatal szakácsnak vagy fodrásznak, hiszen az ausztrál bérszint ezekben a szakmákban alacsonyabb, mint ami Bevándorlási Szabályzatban van. Egy kezdő nem tud ilyen jól fizetett munkát kapni.
Erre Peter Speldewinde azt válaszolta, hogy tudja, hogy ez a helyzet. Nem hajlandó ezen változtatni. Nem engedi, hogy a külföldiek alávágjanak az ausztrál béreknek. Munkapárti kormány van hatalmon, ennek ez a politikája.

Nem hajlandó kiskaput engedélyezni a 485-ösön lévők számára.

Standard