Ausztrália tárt karokkal várja a szakembereket!

AUSZTRÁL BEVÁNDORLÁSI HÍR A MAGYARORSZÁGI SAJTÓBAN

Ausztrália tárt karokkal várja a szakembereket!

Az ausztrál bevándorlásügyi miniszter, Chris Evans bejelentette, hogy az ország szívesen látna több, magasan képzett külföldi szakembert.

A miniszter úgy gondolja, felül kell bírálni azt a 106 szakmát tartalmazó listát, melyeket évekkel ezelőtt neveztek ki keresett szakmáknak, mivel ma már fodrászokból, és szakácsokból koránt sincs akkora hiány, sőt.

A bányaiparban különösen üdvözölték a miniszter szavait, mivel már most is alig győzik teljesíteni a kínaiak nyersanyag keresletét. Ezzel szemben fodrászból, szakácsból már túlkínálat van az országban, mert korábban az ilyen szakmát tanuló külföldiek könnyebben kaptak letelepedési engedélyt az országban – írja a BBC.

A jövőben épp ezért a bevándorlók letelepedési kérelmének elbírálásakor főként az orvosok, diplomás ápolók és egyéb felsőfokú képzettségű egészségügyi alkalmazottak, valamint mérnökök és bányaszakértők élveznek majd előnyt.

Ausztráliában elsősorban ázsiaiak próbálnak letelepedni, miután elvégeznek valamilyen helyi képzést, főleg fodrászat, vagy vendéglátás területén. Szakértők szerint azonban az ilyen tanfolyamok elvégzése, vagy a papír feketén történő megszerzése csak ürügy arra, hogy letelepedhessenek az országban.

Tavaly összesen mintegy 170 ezren kértek letelepedést Ausztráliában, mint szakképzett bevándorlók, azonban összesen 108 ezer hely volt biztosított ezen a címen.

Pénzcentrum, BBC

Standard