Hivatali drótakadály

A 457-es lenne a gyors vízum, a válasz az ausztrál munkáltatók sürgős munkaerő-igényére. Volt olyan időszak, amikor két nap alatt átment egy 457-es szponzorálási és vízumkérelmi pályázat. Egy türelmetlen kollégám meséli, hogy a márciusban benyújtott kérelmet még most sem bírálták el. A munkáltató őt sürgeti, ő meg tehetetlen.

Többször is átvágta magát a hivatal kommunikációs akadályain és sikerült telefonon beszélnie néhány bevándorlási tisztviselővel. Azok ilyen javaslatokat tettek neki, hogy küldje csak nyugodtan a sürgető kérelmét a 457-es emil-címre vagy hívja a 457-es szortírozó csoportot.
Az utóbbit hívva vagy állandó foglalt jelzést kapott vagy egy üzenetrögzítőt. Hagyott is üzenetet, de választ soha nem kapott rá.
Hosszas próbálkozások után sikerült egy emberi személlyel beszélni és tőle megtudhatta, hogy az üggyel foglalkozó tisztviselő éppen felmondott és az aktát áthelyezték a csoportvezetőhöz. Mikor rákérdezett, hogy a csoportvezetővel beszélhetne-e, akkor azt a választ kapta, hogy már az sem dolgozik a hivatalban. Ragaszkodott hozzá, hogy a hivatalvezetővel beszélhessen. Azt a választ kapta, hogy azzal most nem lehet, mert éppen egy kollégát búcsúztató hivatali bulin vesz részt.
Becsületére legyen mondva, ez a hivatalvezető visszahívta, de aztán nem tett semmit. Mikor újra kereste, akkor derült ki, hogy szabadságon van.

Tapasztalatból tudom, hogy a hivatal nyilvános tájékoztató részlegéhez, ahol aztán senki nem tud semmit, 15-45 perces telefonon várakozás után lehet eljutni.

Standard