Ünnepi razzia

Melbourne-ben kilenc helyen tartott razziát karácsony előtt a szövetségi rendőrség (AFP) és a Bevándorlási Hivatal. Egy privát szakképző-iskolában (college), egy indiai étteremben, egy grafikai stúdióban és különféle iskola-ügynökségeknél.
Egy éve folyik a nyomozás. A legfontosabbnak tartott célszemélyek Gary Zhou és Jane Zhao voltak, akik állítólag regisztrálás nélküli bevándorlási ügynöki tevékenységet folytattak. A vállalkozásukról azt tartja a Bevándorlási Hivatal, hogy indiai és kínai diákok százait szolgálták ki. Hamis bizonyítványokat és ajánlóleveleket szereztek a diákok számára, akiknek a bevándorlási pályázatához ez elengedhetetlenül szükséges volt. Állítólag a 20 ezer dolláros tandíjon felül további 7-től 20 ezerig terjedő összegeket fizettek a hamis papírokért. Iskolába nem is jártak, a munkahelyeken fel sem bukkantak.
Az ügynöki kamara vezetője szerint minden nagyvárosban hasonló a helyzet. A bevándorlási miniszter szóvivője úgy nyilatkozott, hogy ezeket a csalásokat nem tűrik el.

http://www.theage.com.au/national/busin … -767k.html

Standard