Keresztények kellettek

Andrews, az előző kormány bevándorlási minisztere keresztény arab menekülteket akart befogadni. E miatt szeretett volna ausztrál személyzetet küldeni a közel-keleti és a közép-
ázsiai országokban működő ausztrál követségekre a helyi muszlimok helyett. Ígéretet kapott a miniszterelnöktől, hogy a következő költségvetésben erre is lesz majd keret. A liberálisok elvesztették választásokat és a következő költségvetést a Munkapárt készítette elő.

Más országokban meg azért akarta tiszta ausztrál személyzettel leváltani a helyi alkalmazottakat, mert fennállt a korrupció veszélye. A szóban forgó országok: Pakisztán, India, Egyesült Arab Emirátusok, Kína, Irán, Libanon, Jordánia, Kenya, Oroszország és Egyiptom.

Korábban írtuk: 2007 novemberében elvesztették a választásokat és helyettük jött a jelenlegi munkapárti kormány. Az új bevándorlási miniszter első intézkedései közé tartozott, hogy visszaadta a vízumot Hanif indiai muszlim orvosnak, aki a glasgow-i öngyilkos merénylők rokona és segítője volt. Mindannyian ausztrál vízumot kértek annak idején, de csak Hanif kapta meg.

http://www.theaustralian.news.com.au/st … 01,00.html

Standard