Október 1-i változások

Az általános bevándorlási pontozás módosítása: a házastárs után járó pontok nem járnak akkor, ha a házastárs ausztrál állandó lakos vagy állampolgár.

Az angol vizsga alóli felmentést – ha ez egyáltalán lehetséges – nem kaphatják meg azok, akik a közelmúltban sikertelen IELTS tesztet csináltak.

Bizonyos szponzorált vízumok esetében ezután a főpályázó nem lehet 45 évesnél idősebb és sikeres szakmaelismerést kell benyújtania ahhoz, hogy érvényes legyen a bevándorlási pályázata.
Mindegy, hogy a szponzor kinek a rokona, a főpályázónak vagy a házastársnak, de a szakképzettségi, a szakmai gyakorlati és az életkori követelményeket mindenképpen a főpályázónak kell teljesíteni.

A Szakképezett független regionális (Skilled — Independent Regional) vízummal rendelkezőknek mindenképpen el kell tölteniük két évet a megfelelő régióban, addig nem jelentkezhetnek állandó lakosi vízumra. Korábban volt néhány fajta, amire jelentkezhettek idő előtt is.

Bizonyos ideiglenes lakosi vízummal rendelkezőknek nem kell újra bizonyítaniuk mindent, mikor az állandó lakosi vízumra jelentkeznek, mert ezt már korábban úgyis megtették.

Standard