Július 1-i szabályváltozások

2,7%-kos vízumdíj-emelés.

Bizonyos A és B jelű áthidaló vízumon lévők számára lehetővé válik a \”Végzett-szakképzett\” (Graduate – Skilled) vagy a \”Külföldi diák általános szakképzett bevándorló\” (Overseas Student General Skilled Migration) vízumokra jelentkezés

Bizonyos pályázóknak, akiknek a Bevándorlási Fellebbviteli Bíróság (MRT) érvénytelenítette a vízumvisszavonását, lehetővé válik a \”Szakképzett független regionális\” vagy a \”Külföldi diák általános szakképzett bevándorló\” (Overseas Student General Skilled Migration) vízumokra jelentkezés.

A hiányszakmák listáján (MODL) lévő szakmákra akkor is megkapja a pontokat a pályázó, ha a jelentkezés idején a szakma még a listán van, de a döntés idején már nincs és akkor is, ha a jelentkezés idején még nem volt ott, de a döntés idejére már felkerült rá.

Azok a diákvízumon lévők, akik az Ausztráliában szerzett végzettségük alapján akarnak bevándorlásra pályázni, csak a teljes munkaidős és CRICOS regisztrációval rendelkező tanfolyamon szerezett végzettségükkel tehetik ezt meg, a regisztrálatlan tanfolyamokon szerzett végzettségekkel nem.

A jelenlegi \”Szakképzett – kijelölt területről szponzorált\” (Skilled – Designated Area-sponsored) vízum megszűnik és helyébe egy kétlépcsős eljárás kerül. Az új pályázók előbb egy ideiglenes vízumot kapnak, amivel csak a kijelölt területen telepedhetnek le és csak az előírt időszak után pályázhatnak az állandó lakosi vízumra.

Standard