Csak 100 pont kell

Ezt a hírt először a HIX Tipp nevű levelezőlistán tettem közé.

Azoknak a jelentkezoknek, akik szamara Ausztralia tavol teruletein egy munkaado allast kinal, csak 100 pontot kell osszeszedniuk a “fuggetlen” kategoriaban.

Egy pelda:

Magyar 4 vagy 5 eves felsofoku vegzettseg 3 ev szakmai gyakorlattal – 70 pont Funkcionalis angol nyelvtudas – 10 pont (kb. 4.5 a British Council IELTS tesztjen) 18-29 eves eletkor – 30 pont

OSSZESEN – 110 pont.

Ez tobb mint elegendo. Meg a 30-34 eves korosztaly is siman megfelelhet az eletkorra jaro 25 pontjaval. A kovetkezo korcsoport (35-39) viszont mar nem.

Vigyazat, egyeb feltetek is vannak. Nagyon sok palyan pl. alapfeltetel a 15 pontos nyelvtudas (= 6 a British Council IELTS tesztjen). A 10 pontos nyelvtudasi hatar ala sem lehet lemenni, meg akkor sem, ha latszolag az 5 pontos tudas is elegendo lenne a 100 pont osszeszedesehez.

A “fuggetlen” kategoriaban altalaban nem szukseges az, hogy a palyazo szamara egy ausztral munkaado allast kinaljon. A fentebbi konnyitett feltetelek csak azokra ervenyesek, akiknek egy tavoli teruleten levo munkaado allast ad. Tavoli teruletnek szamit pl. Canberra, a szovetsegi fovaros valamint Adelaide, Perth, Darwin, Hobart allami fovarosok.

— Ausztral bevandorlasi informaciok magyarul:http://www.nlc.net.au/~bertok

Standard