Autizmus

Április 4-én, az autizmus világnapja alkalmából egy autista gyerek sorsa mutatott rá az ausztrál bevándorlási rendszer mély embertelenségére. Egy 10 éves, már 8 éve itt nevelkedő kisfiú anyja mostanában jelentkezett állandó lakosi vízumra és a gyerek állapota miatt visszautasítás vár rá. Ideiglenes lakosnak megfelelt. A munkaerejére és a szakértelmére szükség volt. Most már mehet. Ezt írta akkor az újság:

http://www.brisbanetimes.com.au/queensland/autism-could-see-10yearold-boy-deported-20150403-1mdv2q.html

A hírverésre szükség volt, mert a Bevándorlási Szabályzat szerint ennek a gyereknek bizony menni kell. Persze megindult az aláírásgyűjtés, az interneten is.

https://www.change.org/p/the-hon-peter-dutton-mp-please-don-t-deport-my-9-year-old-son-to-a-land-he-doesn-t-know-because-of-his-autism

A közvélemény nyomásának köszönhetően a bevándorlási miniszter mégis megadta a vízumot. A Szabályzat szerint, ha az elsőfokú kérelmet visszautasították és a bírósági fellebbezés is sikertelen volt, akkor mód van arra, hogy külön kérelmet adjunk be a bevándorlási miniszternek. Ő annak is adhat vízumot, akinek nem járna.

http://www.abc.net.au/news/2015-05-25/maria-sevilla-and-tyrone-sevillas-deportation-stopped/6493866

Standard