Ehhez még ész sem kell

A múltkor írtam a mesterséges intelligencia alkalmazásáról. A dolog kezd annyira egyszerűvé és mindennapivá válni, hogy még ész sem kell hozzá. A Bevándorlási Hivatal újabban kikéri az elektronikus tömegközlekedési kártyák (Opal, Go) adatbázisából  az illegálisok mozgásának adatait és lecsap rájuk.

Transport for NSW indicate there have been 166 Law Enforcement Requests from NSW Police, and 15 from the Department of Immigration, since the full rollout of the Opal system in December 2014.

Az új-dél-velszi közlekedési vállalattól tavaly decembere óta 166 alkalommal kért adatokat a rendőrség és 15 alkalommal a Bevándorlási Hivatal.

A spokesperson for the Immigration Department said the Opal card data was a “useful new source of information” which was used by immigration compliance officers “to assist in locating unlawful non-citizens”.

A Bevándorlási Hivatal szóvivője szerint a kártya-adatok hasznos infó forrásai, jól alkalmazhatók a törvénytelenül itt tartózkodók elfogására.

A névre szóló kártya jelzi a központnak, hogy hol és mikor használta valaki a tömegközlekedési eszközöket. Eddig csak bankszámla- és mobil-használati adatokat követtek a szervek, ezekkel a tömegközlekedési kártyákkal csak egy új, hatékony eszközt kaptak.

http://www.smh.com.au/nsw/opal-card-data-surrendered-to-police-and-immigration-authorities-20150522-gh76wn

Standard