H1B = 457?

Fordított arányosság: minél értéktelenebb a kocsi, annál nagyobb a zászló.

Fordított arányosság: minél értéktelenebb a kocsi, annál nagyobb a zászló.

Az USA meg fogja engedni a H1B vízumon lévők házastársának is a munkát. A H1B hellyel-közel megfelel az ausztrál 457-es vízumnak, a legfontosabb különbség talán ez, hogy az USÁ-ban csak a szponzorált fél dolgozhat a társa nem.

A Wall Street Journal cikkéből azt is megtudhatjuk, hogy semmi okunk a panaszra itt Ozban, az amerikai bürokrácia simán felülmúlja a miénket. Az új szabály, bár közzétették, csak 90 nap múlva lép érvénybe és akkor sem automatikusan, hanem csak egyéni jelentkezés és egy 380 dolláros díj befizetése fejében. További feltétel az, hogy a főpályázónak már pályázni kellett az állandó lakosi vízumra. Az is várható, hogy a munkát engedélyező döntés még elhúzódik, hiszen egyszerre jó sokan jelentkeznek majd.

Hasonló helyzetben – igen, itt is előfordulnak könnyítések – az ausztrál szabály azonnal életbe lépett és semmi jelentkezés nem kellett hozzá, minden érintett félre vonatkozott. A 457-es vízum a házastárs számára mindig is engedélyezte a munkát. Ezen nem is kellett változtatni. A Bevándorlási Hivatal még dicsekedett is azzal, hogy nálunk jobbak a szabályok, mint az USA-ban.

A közelmúltban beszélgettem egy New Yorkban dolgozó ausztrál bevándorlási ügynökkel. Elmondta, hogy Amerikából is az indiaiak akarnak kivándorolni. Nem az indiánok, hanem az indiaiak. Elegük van abból, hogy jó szakember létükre nem kaphatnak zöld kártyát (állandó lakosi státuszt), mindig csak H1B vízumig jutnak el.

http://blogs.wsj.com/indiarealtime/2015/02/27/how-can-spouses-of-h1-b-visa-holders-apply-to-work-in-the-u-s/

Standard