Angol plusz

A Bevándorlási Hivatal pontozási rendszere csak IETLS 8-as osztályzatig értékeli az angoltudást, bár ennyi már többet ér, mint egy felsőfokú végzettség. A dél-ausztráliai hivatal valami nagyot tervezhet, mert összeállított egy olyan táblázatot, ahol 9-esig megy a skála. Ezeknek elment az eszük. Hát ki tud Ausztráliában 9-esre? Talán csak a főpapok. Hmm, lehet, hogy új bíboros érsekre van szükség?

https://www.migration.sa.gov.au/sites/default/files/files/Comparision%20Table%20with%20additional%20information%2024-10-14%20%28A563505%29.pdf

Standard

2 thoughts on “Angol plusz

  1. Anonymous says:

    Szerintem azért csinálták, mert 2015. januártól elfogadnak TOEFL és PTE (meg OET, de asszem’ az egészségügyi szakmában érdekes) nyelvvizsgát is, és csináltak hozzá összehasonlító táblázatot.

    Ugyanakkor érdekes, hogy vannak “fél” kategóriák és ráadásul egészen 9-ig. Lehet, hogy már tudnak valamit és lesz több pont-kategória a nyelvtudáshoz jövőre…..ki tudja :)

  2. Anonymous says:

    Nekem az a gyanúm, hogy valami készülődik a háttérben a nyelvvizsgák pontozásával kapcsolatban, azaz több pontozási kategória lesz a bevándorláshoz.

    Ahelyett, hogy visszahoznák az “overall band” kategóriát, sokkal tisztességesebb lenne.

Comments are closed.