457-es tervek

Hazafias tetoválás Operaházzal

Hazafias tetoválás Operaházzal

A kormány azt tervezi, hogy a 457-es (ideiglenes lakos munkavállaló) vízumok szponzorálási, kijelölési és vízumpályázati rendszerét egyszerűbbé teszi, de csak a kis kockázatú jelentkezők számára. A szabálysértési felügyeletet pedig ráküldi a nagy kockázatú jelentkezőkre.

Ami nekünk fontos: az angol nyelvi követelményeket rugalmasabban kezelik majd. Nyilván más és más szintet követelnek majd meg  az egyes foglalkozások számára.

Az új cégek számára a szponzorálási engedély időtartamát 12 hónapról 18 hónapra növelik.

A 457-es vízumon lévők számára a minimális fizetés évi 53 900 AUD, amit a következő két évben még felülvizsgálnak.

{Sok foglalkozás számára azért lehetetlen a 457-es, mert az adott szakmában az ausztrál bér nem éri el a kötelezően előírt 53900 AUD-t, tehát a munkáltató számára többe kerülne egy külföldit szponzorálni, mint egy helyit alkalmazni.}

The Government will streamline the processing of sponsorship, nomination and visa applications to reward low risk applicants and refocus compliance and monitoring activities on high risk applicants,” the Prime Minister’s office said in a statement.

It will also set English language requirements flexibility with regard to the industry and occupation for the visa applicant and increase the sponsorship approval period for 12 to 18 months for start-up businesses.

However, the minimum wage for 457 visa holders will remain at $53,900, ahead of a review within the next two years.

 

http://www.abc.net.au/news/2014-10-14/federal-government-expands-investor-457-visa-schemes/5812920

Standard