Közvélemény

Azt írja az újság, hogy nem is állunk rosszul: a bevándorlás és a bevándorlók megítélése továbbra is jó. A Lővy Intézet , amit Lővy Ferenc szlovákiai magyar alapított, időnként közvélemény-kutatást tart mindenféle politikai témákról. Az országos napilap, az Australian, a lényeget közli belőle.

 The largest proportion of the 1150 people surveyed in late February for the poll say Australia’s migrant intake is about right, with 37 per cent saying too many migrants are coming, while 14 per cent view the figure as too low.

 Februárban 1150 főt kérdeztek meg. Ezek többsége úgy vélekedett, hogy a bevándorlási létszám éppen jó, 37% szerint túl magas, 14% szerint meg túl alacsony.

A lap természetesen nem ezt emeli ki, pedig ez az, ami meghatározó tényező, hanem azt, amiről a leghangosabb politikai vita folyik: a rozzant halászhajókon érkező menedék-kérőket.

MORE than 70 per cent of Australians support the Abbott government’s Sovereign Borders policy, including the idea that boats should be turned back when safe to do so.

Több mint 70% véli úgy, hogy ezeket vissza kell fordítani, ha ez biztonságosan megtehető. Ezek szerint a liberális kormány politikája a többségi véleménnyel egyezik. Mióta hatalomra kerültek, azóta nem érkezett az ausztrál partokra egyetlen menedék-kérőkkel teli hajó sem.

http://www.theaustralian.com.au/national-affairs/policy/lowy-institute-poll-shows-strong-support-for-asylumseeker-policies/story-fn59nm2j-1226942198917#

 

Standard