Összesítő

A Bevándorlási Hivatal on-line rendszerét jelentősen átrendezték. Ami a nagyközönség számára nem látható: a bevándorlási ügynöki oldalon nem egyenként, hanem csoportosítva is láthatjuk, hogy milyen pályázatokat adtunk be. Egy fajta összesítő. Hétfőn vezették be és kedden már hibák sorát fedeztük fel benne. Csak néhány:

 

  1. A bevándorlási tisztviselőtől kapott levelek nem látszanak.
  2. A vízumkiadást jelző levél címe látható, de a levél maga nem.
  3. Olyan pályázatok, amik már régen befejeződtek és a bevándorló már le is telepedett Ausztráliában, még mindig úgy vannak feltüntetve, hogy “folyamatban”.
  4. 2008-as és még korábbi pályázatok nem látszanak, pedig még nem zárult le néhány.
  5. A pályázatok ömlesztve vannak, nem lehet őket csoportosítani, pl. csak a folyamatban lévőket vagy csak bizonyos vízum-típusokat lekérni.
  6. Csak azok a pályázatok láthatók, amiket az ügynöki kapun keresztül adtunk be. Amit az ügyfélkapun keresztül, azok nem. (Gyakran csak az ügyfélkapu működött.)

Szegényes szolgáltatás, tele durva hibákkal. Manapság a neten sokkal jobbak léteznek, kész csomagként megvásárolhatók és könnyen személyre szabhatók. A nagyokat, mint pl. az eBay, Paypal vagy az Amazon mindenki ismeri, de sok kisebb web-shop is jobbat, barátságosabbat használ és van annyi esze, hogy előbb kipróbálja. Ettől a színvonaltól a Bevándorlási Hivatal még nagyon messze van.

 Az már régóta ismert, hogy a hivatal rendszere elveszti a feltöltött dokumentumok egy részét. Nem lehet tudni, hogy mit, mert a felsorolás azt mutatja, hogy minden ott van, de egyszer csak kéri a tisztviselő a gyerek születési anyakönyvi kivonatát.

Standard