A fele hamis

The ABC’s Freedom of Information request took nearly two years – much longer than statutory required periods.

Az ABC (az államszövetségi tulajdonban lévő köz-szolgálati rádió és tv) megpróbált megszerezni egy belső jelentést a Bevándorlási Hivataltól. Ezt az Információ Szabadságáról szóló törvény alapján meg is kaphatta: 2 év huza-vona után.

When the documents were delivered, they showed wide-scale passport, visa and ID fraud happening in alarming numbers. For a General Skilled Migration visa class, from 23,767 visa lodgements there was a 46.9 per cent fraud rate for 2008/2009. The fraud rate was as high as 51.6 per cent in the third quarter of the 2008/09 financial year. For Indian student visas, the DIAC documents show a 37 per cent fraud rate from 41,636 lodgements across the same time period.

A dokumentumok azt mutatják, hogy  csalások számaránya riasztóan nagy: az általános szakképzett bevándorlásban 46,9% és úgy néz ki, hogy ez még növekszik is, mert a 2008/09-es pénzügyi év harmadik negyedében már 51,6% volt.

Az indiai diákok csalási aránya 37%.

However in the papers, it is reported that the Department is nearly powerless to stop identity fraud, because of the low level of technology in Indian passports.

A jelentés szerint a  Bevándorlási Hivatal tehetetlen, mert az indiai útlevelek alacsony technikai színvonala könnyűvé teszi a személyazonosság meghamisítását.

 

ABC

 

Bevándorlási ügynöki körökben a Kínával foglalkozók nyilvánosan megírták, hogy Kínában mindent meg lehet szerezni, ha van ismerős a megfelelő helyen.

Szerbiai ügyfél célzott rá, hogy Szerbia rugalmas ország, sok mindent el lehet intézni.

Magyarországon viszont éppen fordított a helyzet: ott a valódi dolgokról – munkaviszony, adó, tébé, stb. – nehéz valódi és hitelt érdemlő igazolást szerezni. Hamisat állítólag az Ecserin árulnak.

Standard