Menyecske

Azt meséli valaki (egy ausztráliai magyar), hogy az ismerőse elvett egy filippinó nőt, aki kikönyörögte, hogy az anyját és a bátyját is szponzorálja, mert azok nagyon szegények ott és jönnének Ausztráliába. Jöttek is.

Aztán egy nap, mikor beteget jelentett  a munkahelyén és időnek előtte hazament, az asszonyt ott találta a “bátyjával” az ágyban. Hát nem is bátyja volt az, hanem az előző férje.

Bigámia!

Nyilván itt okirat-hamisítás is fennforgott. Éppen az ilyen esetek miatt  a Hivatal a családi vízumokra is kiterjesztette a szigorúbb kritériumokat, más néven: PIC 4020.

From 1 July 2013 all applicants for a Family Stream visa must satisfy the Fraud Public Interest Criterion (PIC) 4020. The Fraud PIC 4020 applies to all new applications and applications lodged before 1 July 2013 which have not yet been finalised. This includes decisions currently under review.

For visa applicants

Your application may be refused if it includes bogus documents or information that is false or misleading. This includes information given by you, a member of your family or a third party acting on your behalf. You and your family may also be subject to a three year bar which might prevent the grant of certain other visas.

 

 

link

 

Standard