457-es kiskapuk – 4

Ha egy vállalat engedélyt kap arra, hogy 457-es vízumra jelöljön valakit, akkor sokkal több embert is behozhat vele, mint amennyit kezdetben jelzett.

A start-up company becomes approved as a standard business sponsor and in their application they indicate that they intend to nominate 25 Subclass 457 workers over the course of their 3 year sponsorship. After the second year of their sponsorship the company has actually sponsored 200 workers without justification for this increase.

Például egy most induló vállalat szponzor lett. Úgy jelezte, hogy 25 főt akar behozni a szponzorálási engedély ideje alatt, ami  ugye 3 év. Érdekes módon a második év végére már 200 főt hoztak be.

Na most, ennek van egy profi változata. Egy kis programozó cég engedélyt kér néhány fő szponzorálására, de hajlandó a nevét adni további szponzoráláshoz is, csak a programozó találjon valahogy munkát, mert azt ők nem adnak. Majd ha lesz munka, akkor elvállalják a dolgot és “kihelyezik” a szponzorált munkavállalót ahhoz a céghez, amely valójában alkalmazza majd, de nem hajlandó vagy nem képes szponzorálásra.

Ez a megoldás, bármilyen furcsának is tűnik, de nagyon praktikus tud lenni. A szponzori engedély készen áll, tehát arra sem kell várni, lehet rögtön a vízumra pályázni. Ezzel le lehet rövidíteni a várakozási időt.

A Bevándorlási Hivatal az egésznek elejét vehetné azzal, hogy gyorsan elintézné az ügyeket, de mint azt tapasztalatból jól tudjuk, ezt nem csinálja.

Standard