Méregzöldek

Bob Brown, a zöldek vezetője

A tegnap közzétett szövetségi költségvetés szerint 60%-kal megnövelik a regionális szakképzett bevándorlás (RSMS) létszámát. Ez évben 10 ezren jöttek Ausztráliába a regionális szakképzett bevándorlás (RSMS) keretében. A teljes szakképzett bevándorlás 113850 fő volt. A zöldek vezetője, Bob Brown szenátor szerint viszont:

. . . queue jumpers being brought in at the interest of the mining corporations,” Senator Brown said yesterday. “I’m talking about labour being brought into the country to foster the interests of a mining boom and mining corporations. . .


. . . .a sorban előre furakodó csalókat hoznak be, mert ez a nagy bányavállalatok érdeke. Azokról beszélek, azokról a munkavállalókról, akiket azért engednek be az országba, hogy a nagy bányavállalatok és a bányászati fellendülés érdekét szolgálják. . .

Ugyanakkor kritizálta a kormányt, mert az 800 menedék-kérőt Malájzia felé irányít. Szerinte a menedék-kérők megfelelő szakképzettséggel rendelkezhetnek. A szövetségi költségvetés szerint 60%-kal megnövelik a regionális szakképzett bevándorlás (RSMS) létszámkeretét, 10 ezerről 16 ezerre. Ez a 6 ezres növekedése csak 1800 fő új munkaerőt jelent, mert a keretszám 40%-a családtag, a maradék jó része pedig már itt tartózkodik Ausztráliában, mint ideiglenes lakos munkavállaló (457-es vízumon). A költségvetés megszavazásához a kormányon lévő Munkapártnak szüksége van a függetlenek és a Zöldek szavazatára is. Bob Brown, a Zöldek vezetője ellenzi az RSMS létszám növelését. Alkura akarja kényszeríteni a kincstárnokot.

cikk 1

cikk 2

Standard