Üzletember bevándorlás nagyító alatt

Felülvizsgálják az üzletember-bevándorlást. A jelentés és vitairat szövege olvasható a weben. Egy bekezdést nagyon figyelemre méltónak találtam:

The foregoing analysis suggests that the program is producing business outcomes that are reasonably superior to the broader small business community when benchmarked to ABS data. However, with the exception of a small amount of wine exports, the business composition of the program is centred on fast food, convenience and giftware stores. It would be reasonable to assume that this industry mix is not introducing high value innovation and making Australia more productive and competitive.

Jobb eredményeket mutatnak fel, mint az átlagos ausztrál kis cégek. Exportról viszont nem beszélhetünk, néhány bor-exportőrt kivéve. Szinte minden üzlet amit az üzletember bevándorlók létesítenek, a gyorsétterem, a kis vegyes bolt és az ajándék-bolt kategóriába tartozik. Ez nem az, amire Ausztráliának szüksége lenne. Ez nem értékes újítás, ami Ausztrália termelékenységét és versenyképességét növelné.

http://www.immi.gov.au/media/publicatio … -paper.pdf

 

Standard