Victoria állam újra szponzorál, de feltételeket szab

Tegnap megjelent a victoriai szponzorálási lista, illetve listák.

– A legtöbb értelmiségi pályán legalább 2-5 év szakmai gyakorlatot is megkövetelnek. A (szövetségi) Bevándorlási Szabályzat csak 1 évet követel. Victoria tehát nem jó megoldás az abszolút pályakezdőknek.
– A mérnököktől IELTS 7-es nyelvtudást kérnek. A szakma-elismerő és a Bevándorlási Hivatal megelégedett 6-ossal is. Mivel a 7-es nyelvtudás 25 extra pontot ér a pontozásnál, ezért egy fiatal mérnök hetes tudással minden victoriai szponzorálás nélkül is elérheti a 120 pontot, vagyis nincs szüksége szponzorálásra. Ez tehát inkább csak az idős mérnököknek jelent megoldást, azok közül is az angol anyanyelvűeknek.
– A tudományos szakemberektől érdekes módon nem követelik meg a 7-es nyelvtudást, de csak néhány szakterületre van kereslet.
– A számítógépesek nem jártak rosszabbul. Számukra is két év a minimális szakmai gyakorlati követelmény, de a szakma-elismerő is ennyit követel, tehát ez nem szigorítás az eddigiekhez képest. A nyelvtudási követelmény sem nagyobb, mint a Bevándorlási Hivatal követelménye, a 6-os.
– A szakmunkásoktól 5 év gyakorlatot követelnek. Ez is több, mint a Bevándorlási Hivatal elvárása. Itt is megelégednek a Bevándorlási Hivatal által elvárt 6-os nyelvtudással.

– A szakképzett – regionális szponzorált alosztályokra (475, 487) jelentkezőknek rendelkezniük kell egy vidéki állásajánlattal.

Standard