Specializáció

A bevándorlási követelmények annyira elbonyolódtak és olyan sok függ az apró betűs tételektől, hogy a bevándorlási ügynökök kénytelenek specializálódni. Vannak olyan ügynökök, akik a többi ügynök számára kínálnak megoldásokat.

Néhány példa az elmúlt két nap terméséből:

– Üzletember bevándorláshoz (beruházó, vállalkozó) szükséges, személyre szabott üzleti terveket ajánlanak. Ez jó, ezt eltettem, szükség lehet rá.
– A munkáltatói szponzoráláshoz szükséges vállalati belső továbbképzési terveket és munkaerő-piaci felméréseket készítenek a szponzoráló vállalat számára. Ezt is eltettem, erre már szükség lett volna korábban is.
– Integrált adatokat tartalmazó előfizetéses webszájtot ajánlanak. Valami ilyesmit, mint amit én ingyen is közzétettem már:

http://skilledoccupationlist.net.au/

Ami igaz, az igaz, az előfizetéses több adatot tartalmaz. Nem csak a potenciális bevándorló, hanem a bevándorlási ügynök számára szükséges linkek is ott vannak.

Már a kezdetektől fogva jelen vannak a szolgáltatásaikkal a bevándorlási ügyvédek, akik a különféle vizsgálóbíróságokra és fellebbviteli bíróságokra viszik a visszautasított kérelmeket. Felebezésre csak azoknak a pályázóknak van joguk, akik a bevándorlási döntés idején Ausztráliában vannak vagy van ausztrál szponzoruk. Ilyenek is sokan vannak és a Bevándorlási Hivatal sok ügyet visszadob, tehát az ügyvédeknek is van éppen elég dolguk.

Standard