Csalók

Mostanában rendszeresen kapok olyan emileket, amelyekben egy bizonyos A U S F I S nevű cég ausztrál bevándorlási ajánlatáról kérdeznek. Például:

Le is mondtam, hogy ott éljünk a családommal együtt.
DE!
Kaptam ezt az e-mailt És ha igaz, felcsillant egy kis remény.

Úgy látszik, hogy nem csak magyarok kapnak ilyet, hanem görögök is, mert az athéni ausztrál követség már közzé is tett egy figyelmeztetést, ami úgy általánosságban arról beszél, hogy vannak ilyen-olyan szájtok az interneten, amelyek ausztrál bevándorlási szolgáltatásokat ajánlanak.

Az említett cég tevékenysége angolul már régóta ismert. U S A F I S néven is fenntart egy szájtot, ami amerikai zöld-kártya lottót ajánl. Az amerikainak kinéző szájton magyar nyelvű oldal is van, az ausztrálnak kinézőn most éppen csak angol van, pedig korábban azon is volt magyar.

Ez nem egy bevándorlási ügynökség oldala. Az ausztrál bevándorlási ügynökök munkáját törvény szabályozza. A bejegyzett ügynököket ezen a lapon találhatod meg, ez a Bejegyzési Hatóság hivatalos honlapja. Aki nincs rajta, az nem ügynök.

https://www.mara.gov.au/

Az ügynöki szabályzat egyik paragrafusa előírja, hogy az ügynök minden hirdetésében köteles feltüntetni a bejegyzési számát. Nem létezik céges bejegyzés. Csak személy kaphat engedélyt bevándorlási ügynöki tevékenységre, cég nem. Ezért aztán ott kell lenni a bejegyzett ügynök nevének és számának valahol a cég honlapján. Ha nincs ott, akkor nem is érdemes tovább olvasni a hirdetést, sőt még a képeket sem érdemes nézegetni.

Standard