Új Szakképzett foglalkozások jegyzéke (SOL)

Az új Szakképzett foglalkozások jegyzéke az új ausztrál és új-zélandi szabványos foglalkozás-osztályozást (ANZSCO) használja. Sokan vannak, akik még a régi osztályozás (ASCO) szerint kapták meg a szakma-elismerésüket és azt szeretnék felhasználni bevándorlási pályázáshoz.
A hivatal azt jelezte, hogy ez lehetséges lesz. Egy teljes évig felhasználhatók lesznek a régi szakma-elismerési kódok. Természetesen csak akkor, ha az új listán is megtalálható a foglalkozás.

A régi és az új kódok között létezik megfelelés, de jó néhány esetben ez nem teljes megfelelés, hanem részleges. Ezeknek a részleges megfeleléseknek az elfogadása még nem tisztázott.

Az új Szakképzett foglalkozások jegyzéke nem vonatkozik azokra a külföldi diákokra, akik 2010. február 8-án 572-es, 573-as vagy 574-es vízumon voltak, ha 485-ösre jelentkeznek 2012. dec. 31-ig.

Azokra sem vonatkozik, akik 485-ösön voltak, vagy arra vártak és 2012. dec. 31-ig. feltételes (provisional) vagy állandó (permanent) vízumra pályáznak Ausztrálián belül az Általános Szakképzett Bevándorlás programja (GSM) keretében

Ezen a linken táblázat formátumban is látható az új jegyzék és sok foglalkozás mellett ott van a szabványra mutató link is. Továbbfejlesztés folyamatban.

https://spreadsheets.google.com/pub?key … utput=html

Standard